HIRDETÉS
HIRDETÉS

Meglepő fotók készültek a Karmelita-kolostorban megtartott kormányülésről távozó miniszterekről: annak ellenére, hogy a legújabb járványügyi intézkedésekről döntöttek, a legtöbben – sőt, egy kivételével mindannyian – szájmaszk nélkül távoztak a helyszínről. Egyedül Orbán Viktor miniszterelnök viselte az egyébként erősen ajánlott, sok helyen kötelezővé tett maszkot.

Mint arról korábban beszámoltunk, szerdán döntött a kormány az új járványügyi szigorításokról, melyeket a miniszterelnök jelentett be hivatalos Facebook-oldalán. Orbán Viktor már a múlt hétvégén beígérte: ki fogják kényszeríteni a maszk használatát, ahol kell – éppen emiatt furcsa, hogy rajta kívül senki sem tett eleget ennek a miniszterek közül. Korábban arról is említést tett, hogy most nem lesz az országban olyan zárás, mint amilyen tavasszal volt.

Orbán Viktor a kormányülés után elmondta, hogy:

fenntartja a kormány a beutazási korlátozásokat
az üzletek mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben valamint ügyfélfogadási irodákban is kötelező mostantól maszkot viselni
az országos látogatási tilalmat fenntartják
október elsejétől csak testhőmérséklet méréssel lehet belépni a diákoknak és a tanároknak az iskolákba
a tesztek hatósági árát megállapítottuk, 19 500 forintnál több pénzt nem lehet elkérni értük.
a szórakozóhelyeket 11-kor be kell zárni.
A kötelező maszkviselésről egyébként nemrégiben nyilatkozott a Blikknek, miszerint bár ő maga nem egy kifejezett maszkrajongó – sokszor lecsúszik az arcáról, ráadásul nehezen kap benne levegőt – mégis felveszi, amikor csak kell.

„Hordom, mert most hordani kell. Mindig van nálam pár darab az autóban és az irodában, ezek egyszerű orvosi maszkok” – fogalmazott Orbán Viktor, aki egyébként megérti azokat is, akiknek szintén gondot okoz a maszkviselés.

Miután lezajlott a kormányülés, a miniszterek iratokkal és aktatáskákkal a kezükben hagyták el a Karmelitát, a maszkokat azonban vagy otthon felejtették, de az is lehet, hogy nem is volt náluk. Többek között Kovács Zoltán kormányszóvivő, Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök és Varga Mihály pénzügyminiszter is maszk nélkül távozott, de még az egészségügyi miniszter, Kásler Miklós sem viselt semmit, amivel eltakarta volna a száját.

A fotók magukért beszélnek:

leírás

leírás

leírás

leírás

leírás

leírás

leírás

blikk.hu

Feltöltve: 2020.09.16.
Megnézve: 220

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra