HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nyomozás folyik a Borkai Zsolt fideszes győri polgármestert és üzlettársait érintő ügyekben, legalábbis ez derült ki az országgyűlésben Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának válaszából.

Varju László, a DK képviselője - akinek egyébként felfüggesztették a mentelmi jogát - tett fel kérdéseket a parlamentben a Belügyminisztériumhoz a Borkai-ügyről. Kérdésében felsorolta a Borkai-botrányban nyilvánosságra kerülő ügyeket és feltette a kérdést, indult-e nyomozás ezek miatt - írja a 444.hu.

A Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára válaszolt Pintér helyett a kérdésre, elmondta, hogy nyomozás folyik az ügyben, és emiatt további tájékoztatást nem adhat.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy Magyarországon senki nem áll a törvények felett, senkit nem illet meg (politikai) védelem, minden rendőrnek törvényi kötelezettsége az elfogulatlan intézkedés. Ugyanakkor az ügyben szerepelnek olyan önkormányzati ügyek is, amikbe a Belügyminisztérium és a rendőrség nem tud beleszólni.Az újraválasztott győri polgármester, Borkai Zsolt körül kirobbant botrány miatt több feljelentés is született:

A Jobbik a magyar és a horvát hatóságokhoz fordult szexuális kényszerítés, hivatali visszaélés, valamint kábítószer birtoklásának gyanúja miatt.

A Párbeszéd is tett feljelentést a horvát és a magyar hatóságoknál, köztük a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészségen, mert a sajtóban feltárt ügyek alapján felmerül a gyanú, hogy a győri polgármester környezetéhez tartozó emberek törvénytelen pénzügyi ügyleteket hajtottak végre.


blikk.hu

Feltöltve: 2019.10.21.
Megnézve: 808

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra